Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa ostra zupa dyniowa, z dodatkiem curry.
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 99
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1789
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 99
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 60
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 207
Polecam.
Odsłon: 1789
Składniki
Cebulę kroimy drobno w kostkę i wrzucamy na gorącą oliwę. Kiedy cebula się rumieni, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę dynię. Dynię dorzucamy do garnka i podsmażamy.
Po ok 5-10 min wlewamy wywar (może być z kostki). Musi on zając maksymalnie pół garnka, by zupa była dość gęsta. Gotujemy zupę pod przykryciem, aż dynia mocno zmięknie.
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Na koniec dodajemy ok łyżeczkę curry (warto skosztować i dać wg uznania, ja lubię dużo). Miksujemy całość.
Podajemy z łyżeczką śmietany do zup oraz kiełkami.