Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowa ostra zupa dyniowa, z dodatkiem curry.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3659
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1390
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2381
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1514
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 551
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3659
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1390
Składniki
Cebulę kroimy drobno w kostkę i wrzucamy na gorącą oliwę. Kiedy cebula się rumieni, obieramy ze skórki i kroimy na kostkę dynię. Dynię dorzucamy do garnka i podsmażamy.
Po ok 5-10 min wlewamy wywar (może być z kostki). Musi on zając maksymalnie pół garnka, by zupa była dość gęsta. Gotujemy zupę pod przykryciem, aż dynia mocno zmięknie.
Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Na koniec dodajemy ok łyżeczkę curry (warto skosztować i dać wg uznania, ja lubię dużo). Miksujemy całość.
Podajemy z łyżeczką śmietany do zup oraz kiełkami.