Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie cukinii i inną wersję pizzy :)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Składniki
Cukinię kroimy w cienkie plasterki, solimy i odstawiamy. Gdy puści sok, odsączamy na sicie. Pomidora kroimy w kosteczkę. Tuńczyka odcedzamy. Świeżą bazylię drobno siekamy.
Ciasto wykładamy na wysmarowanej olejem tortownicy (o śr. ok 26 cm). Smarujemy ketchupem i posypujemy przyprawą do pizzy. Układamy cukinię, tak aby plastry zachodziły na siebie. Wykładamy tuńczyka, pomidora i posypujemy świeżą bazylią. Pieczemy w 180 stopniach. Wyjmujemy, posypujemy serem i wstawiamy do piecyka, żeby rozpuścił się ser. Smacznego :)