Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki świetnie nadają sie dla dzieci - chociaz nie tylko :)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4146
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4146
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11352
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6508
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5484
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13535
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5309
Składniki
Ugotowany ryż wsypujemy do miski, dodajemy jajko, mąkę, sodę. Na tarce o drobniutkich oczkach ścieramy marchew i dodajemy do ryżu. Wlewamy mleko - tyle aby ciasto było półpłynne. Do smaku dodajemy troszkę soli i cukru. Dokładnie mieszamy albo miksujemy.
W garnku podgrzewamy przecier jabłkowy. Dodajemy cukier (przecier powinien być słodszy od placków). Ewentualnie dodajemy cynamon.
Smazymy placuszki na oliwie do uzyskania złotego koloru na średnim ogniu.
Na każdy placek nakładamy przecier jabłkowy. Danie podajemy ciepłe. Przepis mam od koleżanki której dzieciaczki się tym zajadają. Mozna użyć również dżemu.