Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki świetnie nadają sie dla dzieci - chociaz nie tylko :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 146
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 42
Składniki
Ugotowany ryż wsypujemy do miski, dodajemy jajko, mąkę, sodę. Na tarce o drobniutkich oczkach ścieramy marchew i dodajemy do ryżu. Wlewamy mleko - tyle aby ciasto było półpłynne. Do smaku dodajemy troszkę soli i cukru. Dokładnie mieszamy albo miksujemy.
W garnku podgrzewamy przecier jabłkowy. Dodajemy cukier (przecier powinien być słodszy od placków). Ewentualnie dodajemy cynamon.
Smazymy placuszki na oliwie do uzyskania złotego koloru na średnim ogniu.
Na każdy placek nakładamy przecier jabłkowy. Danie podajemy ciepłe. Przepis mam od koleżanki której dzieciaczki się tym zajadają. Mozna użyć również dżemu.