Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placuszki świetnie nadają sie dla dzieci - chociaz nie tylko :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5404
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5404
Składniki
Ugotowany ryż wsypujemy do miski, dodajemy jajko, mąkę, sodę. Na tarce o drobniutkich oczkach ścieramy marchew i dodajemy do ryżu. Wlewamy mleko - tyle aby ciasto było półpłynne. Do smaku dodajemy troszkę soli i cukru. Dokładnie mieszamy albo miksujemy.
W garnku podgrzewamy przecier jabłkowy. Dodajemy cukier (przecier powinien być słodszy od placków). Ewentualnie dodajemy cynamon.
Smazymy placuszki na oliwie do uzyskania złotego koloru na średnim ogniu.
Na każdy placek nakładamy przecier jabłkowy. Danie podajemy ciepłe. Przepis mam od koleżanki której dzieciaczki się tym zajadają. Mozna użyć również dżemu.