Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczna i szybka w zrobieniu przekąska, polecam również tym, co w cukinii nie gustują - szybko zmienią zdanie :)
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 84
Pieczone ziemniaczki z rozmarynem i czosnkiem to absolutny rarytas, a zarazem...
Odsłon: 72
Składniki
Cukinię wraz ze skórką starłam na tarce o dużych oczkach. Nie wydrążałam gniazd nasiennych, ponieważ nie były przerośnięte. Kiedy mamy dużą cukinię warto jednak wydrążyć nasiona. Posoliłam i odstawiłam na chwilkę by cukinia puściła sok.
Marchewkę i cebulę starłam na tej samej tarce.
Odcisnęłam cukinię z nadmiaru soku i połączyłam z marchewką i cebulą. Wbiłam jajko i dodałam mąkę ziemniaczaną.
Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszałam.
Masę wykładałam łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem. Smażyłam do uzyskania złoto - brązowego koloru z jednej i drugiej strony.
Placuszki podawałam z sosem czosnkowym. Smacznego :)