Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 5041
Dodano: 05.04.2018
Odsłon: 13617
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Cukinię wraz ze skórką starłam na tarce o dużych oczkach. Nie wydrążałam gniazd nasiennych, ponieważ nie były przerośnięte.
Kiedy mamy dużą cukinię warto jednak wydrążyć nasiona.
Posoliłam i odstawiłam na chwilkę by cukinia puściła sok.
Marchewkę i cebulę starłam na tej samej tarce.
Odcisnęłam cukinię z nadmiaru soku i połączyłam z marchewką i cebulą. Wbiłam jajko i dodałam mąkę ziemniaczaną.
Przyprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszałam.
Masę wykładałam łyżką na patelnię z rozgrzanym olejem.
Smażyłam do uzyskania złoto - brązowego koloru z jednej i drugiej strony.
Placuszki podawałam z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 09 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Zapisuje ;) super przepis ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 07 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Teraz tylko czekam na młodą cukinię. Kocham to warzywko pod każdą postacią. Fajny przepis. Dzięki :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 05 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Pysznie się prezentują :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 05 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
SUPER rzecz i jaka odmiana smakowa od tych z ziemniaków :) Pycha :D4 Kto głosował? | Odpowiedz