Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, alternatywa dla ziemniaczanych.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 728
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1499
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6028
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8900
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 728
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1499
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6028
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8900
Składniki
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce (jeśli jest młoda i ładna można ze skórką), następnie zasypujemy solą i odstawiamy na ok 20 minut. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę i dokładnie odciskamy cukinię.
Dodajemy jajka, bułkę tartą i starty ser żółty. Dokładnie mieszamy (jeśli masa jest za gęsta można dodać jajko, jednak powinna być odrobinę "kitowata"),
Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej, na patelni lekko spłaszczami i smażymy z obu stron do zrumienienia )warto zamaczać łyżkę, wtedy ciasto nie będzie do niej przywierać).