Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, alternatywa dla ziemniaczanych.
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 133
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16092
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 133
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 16092
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 66
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 178
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 685
Składniki
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce (jeśli jest młoda i ładna można ze skórką), następnie zasypujemy solą i odstawiamy na ok 20 minut. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę i dokładnie odciskamy cukinię.
Dodajemy jajka, bułkę tartą i starty ser żółty. Dokładnie mieszamy (jeśli masa jest za gęsta można dodać jajko, jednak powinna być odrobinę "kitowata"),
Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej, na patelni lekko spłaszczami i smażymy z obu stron do zrumienienia )warto zamaczać łyżkę, wtedy ciasto nie będzie do niej przywierać).