Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne placuszki, alternatywa dla ziemniaczanych.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16203
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5159
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11885
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16203
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5159
Składniki
Cukinie myjemy i ścieramy na tarce (jeśli jest młoda i ładna można ze skórką), następnie zasypujemy solą i odstawiamy na ok 20 minut. Po tym czasie odlewamy powstałą wodę i dokładnie odciskamy cukinię.
Dodajemy jajka, bułkę tartą i starty ser żółty. Dokładnie mieszamy (jeśli masa jest za gęsta można dodać jajko, jednak powinna być odrobinę "kitowata"),
Łyżką nakładamy placuszki na rozgrzany olej, na patelni lekko spłaszczami i smażymy z obu stron do zrumienienia )warto zamaczać łyżkę, wtedy ciasto nie będzie do niej przywierać).