Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5838
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5838
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12552
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5273
Składniki
Do maki dodajemy zoltka,maslo,proszek,cukier waniliowy i dobrze wyrabiamy. podzielic ciasto na trzy czesci. jedna czesc polozyc na dno blachy i posmarowac dzemem a nastepnie posypac orzechami. druga czesc zagnisc z kakao i utrzec na tartce na orzechy. bialaka ubic na piane i dodac 1 szkl cukru. wlac i przykryc trzecia biala warstwa starta. piec ok 40 min na zloty kolor posypac cukrem pudrem;)