Pyszna pomidorowa z dodatkiem duszonych pomidorków i papryki:)
Pomidorowa z ryżem
Składniki
- bulion cielęcy (z kostki np knorr), mniej niż 1,5 l
- koncentrat pomidorowy np Pudliszki, mały słoiczek
- pomidory, 1-1,5kg
- papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę, trzy garście
- ryż, woreczek
- śmietana gęsta 18%, według uznania
- masło do podduszenia pomidorów, trzy łyżki
- bazylia, według uznania (ja sypę dość dużo przypraw)
- zioła prowansalskie, według uznania
- pieprz, według uznania
- papryka słodka w proszku, według uznania
Składniki
- bulion cielęcy (z kostki np knorr), mniej niż 1,5 l
- koncentrat pomidorowy np Pudliszki, mały słoiczek
- pomidory, 1-1,5kg
- papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę, trzy garście
- ryż, woreczek
- śmietana gęsta 18%, według uznania
- masło do podduszenia pomidorów, trzy łyżki
- bazylia, według uznania (ja sypę dość dużo przypraw)
- zioła prowansalskie, według uznania
- pieprz, według uznania
- papryka słodka w proszku, według uznania

Etapy przygotowania
Przygotowujemy bulion. Na rozgrzanej patelni z masłem dusimy pomidorki pokrojone w ćwiartki ( pomidorów nie rozsmażamy całkiem, mają być do pogryzienia w zupce:))oraz paprykę. Do bulionu dodajemy koncentrat oraz podduszone pomidorki z papryką. Gotujemy ok 10 min. Podajemy z ryżem i kleksami śmietany. Smacznego!:)
Przepis w Waszym wykonaniu (0)


Komentarze do przepisu (0)



Składniki
- bulion cielęcy (z kostki np knorr), mniej niż 1,5 l
- koncentrat pomidorowy np Pudliszki, mały słoiczek
- pomidory, 1-1,5kg
- papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę, trzy garście
- ryż, woreczek
- śmietana gęsta 18%, według uznania
- masło do podduszenia pomidorów, trzy łyżki
- bazylia, według uznania (ja sypę dość dużo przypraw)
- zioła prowansalskie, według uznania
- pieprz, według uznania
- papryka słodka w proszku, według uznania
Przygotowujemy bulion. Na rozgrzanej patelni z masłem dusimy pomidorki pokrojone w ćwiartki ( pomidorów nie rozsmażamy całkiem, mają być do pogryzienia w zupce:))oraz paprykę. Do bulionu dodajemy koncentrat oraz podduszone pomidorki z papryką. Gotujemy ok 10 min. Podajemy z ryżem i kleksami śmietany. Smacznego!:)