Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidorowa z ryżem

Pomidorowa z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 212

Dodano:

Odsłon: 1780

Pyszna pomidorowa z dodatkiem duszonych pomidorków i papryki:)

Składniki

  • bulion cielęcy (z kostki np knorr), mniej niż 1,5 l
  • koncentrat pomidorowy np Pudliszki, mały słoiczek
  • pomidory, 1-1,5kg
  • papryka czerwona i żółta pokrojona w kostkę, trzy garście
  • ryż, woreczek
  • śmietana gęsta 18%, według uznania
  • masło do podduszenia pomidorów, trzy łyżki
  • bazylia, według uznania (ja sypę dość dużo przypraw)
  • zioła prowansalskie, według uznania
  • pieprz, według uznania
  • papryka słodka w proszku, według uznania
5-6 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pomidorowa z ryżem

Przygotowanie

  1. Przygotowujemy bulion. Na rozgrzanej patelni z masłem dusimy pomidorki pokrojone w ćwiartki ( pomidorów nie rozsmażamy całkiem, mają być do pogryzienia w zupce:))oraz paprykę. Do bulionu dodajemy koncentrat oraz podduszone pomidorki z papryką. Gotujemy ok 10 min. Podajemy z ryżem i kleksami śmietany. Smacznego!:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń