Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane pomidory to fantastyczna przystawka na upalne dni. Pomidorki są pożywne, aromatyczne i genialnie prezentują się na talerzu. Nadzienie pomidorków daje pełen wachlarz możliwości – możesz wykonać farsz wegetariański, rybny lub z dodatkiem grillowanego kurczaka. Pomidory nadziewane sałatką smakują najlepiej po lekkim schłodzeniu, podawane w dniu przygotowania.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13102
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4179
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43081
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13102
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4179
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43081
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 503
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 396
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 452
Składniki
Oderwij pomidory z gałązek, jednak pozostaw szypułki. Umyj i osusz pomidory, a następnie za pomocą ostrego noża odetnij ich wierzchy. Nożem lub łyżką wydrąż miąższ ze środka pomidora. Uważaj, aby nie przebić się na wylot. Przełóż miąższ do miseczki – możesz go użyć do wykonania domowego sosu pomidorowego. Ułóż na talerzu pomidory w ten sposób, aby resztki soku spłynęły w dół.
Przygotuj farsz: ugotuj ryż w osolonej wodzie i wystudź. Zmieszaj twarożek z jogurtem, majonezem, poszatkowaną cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj nadzienie.
Połóż pomidorki na talerzu, napełniaj je farszem, przykrywaj fragmentem odciętego pomidora. Możesz udekorować świeżym koperkiem. Włóż do lodówki do lekkiego schłodzenia i podawaj.