Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane pomidory to fantastyczna przystawka na upalne dni. Pomidorki są pożywne, aromatyczne i genialnie prezentują się na talerzu. Nadzienie pomidorków daje pełen wachlarz możliwości – możesz wykonać farsz wegetariański, rybny lub z dodatkiem grillowanego kurczaka. Pomidory nadziewane sałatką smakują najlepiej po lekkim schłodzeniu, podawane w dniu przygotowania.
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 664
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2595
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1252
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2329
Włoski klasyk, który jak mawiają został wymyślony przez prostytutki, żeby wab...
Odsłon: 664
Delikatne kawałki z polędwiczek kurczaka w panierce z bułki tartej i płatków...
Odsłon: 2595
Przepis dnia
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i chrupiącym boczkiem - pomysł na szy...
Odsłon: 1252
Schab gotowany w aromatycznym bulionie z dużą ilością ziół to propozycja dla...
Odsłon: 2329
Składniki
Oderwij pomidory z gałązek, jednak pozostaw szypułki. Umyj i osusz pomidory, a następnie za pomocą ostrego noża odetnij ich wierzchy. Nożem lub łyżką wydrąż miąższ ze środka pomidora. Uważaj, aby nie przebić się na wylot. Przełóż miąższ do miseczki – możesz go użyć do wykonania domowego sosu pomidorowego. Ułóż na talerzu pomidory w ten sposób, aby resztki soku spłynęły w dół.
Przygotuj farsz: ugotuj ryż w osolonej wodzie i wystudź. Zmieszaj twarożek z jogurtem, majonezem, poszatkowaną cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj nadzienie.
Połóż pomidorki na talerzu, napełniaj je farszem, przykrywaj fragmentem odciętego pomidora. Możesz udekorować świeżym koperkiem. Włóż do lodówki do lekkiego schłodzenia i podawaj.