Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane pomidory to fantastyczna przystawka na upalne dni. Pomidorki są pożywne, aromatyczne i genialnie prezentują się na talerzu. Nadzienie pomidorków daje pełen wachlarz możliwości – możesz wykonać farsz wegetariański, rybny lub z dodatkiem grillowanego kurczaka. Pomidory nadziewane sałatką smakują najlepiej po lekkim schłodzeniu, podawane w dniu przygotowania.
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1113
Farsz z kapusty kiszonej, kaszy jęczmiennej, grzybów i boczku jest znany w wo...
Odsłon: 1323
Polecam. Podstawą jest dobry twaróg z dobrymi dodatkami.
Odsłon: 1113
Składniki
Oderwij pomidory z gałązek, jednak pozostaw szypułki. Umyj i osusz pomidory, a następnie za pomocą ostrego noża odetnij ich wierzchy. Nożem lub łyżką wydrąż miąższ ze środka pomidora. Uważaj, aby nie przebić się na wylot. Przełóż miąższ do miseczki – możesz go użyć do wykonania domowego sosu pomidorowego. Ułóż na talerzu pomidory w ten sposób, aby resztki soku spłynęły w dół.
Przygotuj farsz: ugotuj ryż w osolonej wodzie i wystudź. Zmieszaj twarożek z jogurtem, majonezem, poszatkowaną cebulką, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonym koperkiem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie wymieszaj nadzienie.
Połóż pomidorki na talerzu, napełniaj je farszem, przykrywaj fragmentem odciętego pomidora. Możesz udekorować świeżym koperkiem. Włóż do lodówki do lekkiego schłodzenia i podawaj.