Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na każdą imprezę.
nóż, deska do krojenia, folia aluminiowa (spożywcza)
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 108
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 201
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1272
Składniki
Placek tortilli kładziemy na równym blacie bądź talerzu, smarujemy serkiem (dla ostrzejszego smaku serek można wymieszać z chrzanem). Kolejno układamy sałatę wędlinę, ser, paprykę pokrojoną w paski oraz łodygi szczypiorku. Zwijamy ścisło w rulon, pakujemy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki (20minut). Wyjmujemy z lodówki i kroimy w plasterki o grubości ok 2cm. Wersja z Salami : Tortillę smarujemy serkiem, układamy salami , ser żółty i paprykę.