Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna przekąska na każdą imprezę.
nóż, deska do krojenia, folia aluminiowa (spożywcza)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 378
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 157
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 78
Składniki
Placek tortilli kładziemy na równym blacie bądź talerzu, smarujemy serkiem (dla ostrzejszego smaku serek można wymieszać z chrzanem). Kolejno układamy sałatę wędlinę, ser, paprykę pokrojoną w paski oraz łodygi szczypiorku. Zwijamy ścisło w rulon, pakujemy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki (20minut). Wyjmujemy z lodówki i kroimy w plasterki o grubości ok 2cm. Wersja z Salami : Tortillę smarujemy serkiem, układamy salami , ser żółty i paprykę.