Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy pod słodką pierzynką

Racuchy pod słodką pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 110

Dodano:

Odsłon: 2108

Pyszne łakocie którym nikt się nie oprze. Idealne na wykwintne śniadania, desery czy przekąski.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Podgrzać mleko. Następnie wrzucić pokruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru, całość rozpuścić mieszając łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 minut (do ruszenia drożdży).

  2. Wsypać do miski mąkę, 2 łyżki cukru, wbić jajka oraz wlać drożdże. Wyrobić ciasto za pomocą miksera, na jednolitą masę. Pozostawić do wyrośnięcia.

  3. Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

  4. Po przełożeniu na talerz, na każdy z osobna położyć dżem a następnie bitą śmietanę.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń