Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne łakocie którym nikt się nie oprze. Idealne na wykwintne śniadania, desery czy przekąski.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1289
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2279
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4371
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1289
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 269
Składniki
Podgrzać mleko. Następnie wrzucić pokruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru, całość rozpuścić mieszając łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 minut (do ruszenia drożdży).
Wsypać do miski mąkę, 2 łyżki cukru, wbić jajka oraz wlać drożdże. Wyrobić ciasto za pomocą miksera, na jednolitą masę. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po przełożeniu na talerz, na każdy z osobna położyć dżem a następnie bitą śmietanę. Smacznego :)