Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne łakocie którym nikt się nie oprze. Idealne na wykwintne śniadania, desery czy przekąski.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3823
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414638
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2360
Składniki
Podgrzać mleko. Następnie wrzucić pokruszone drożdże, łyżkę mąki i cukru, całość rozpuścić mieszając łyżką. Odstawić w ciepłe miejsce na ok. 20 minut (do ruszenia drożdży).
Wsypać do miski mąkę, 2 łyżki cukru, wbić jajka oraz wlać drożdże. Wyrobić ciasto za pomocą miksera, na jednolitą masę. Pozostawić do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzać olej, nakładać łyżką ciasto formując niewielkie placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Po przełożeniu na talerz, na każdy z osobna położyć dżem a następnie bitą śmietanę. Smacznego :)