Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłuszkiem

Racuchy z jabłuszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 884

Dodano:

Odsłon: 24785

na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.

  2. Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mysz204 16 września 2010 watpie by w piekarniku sie upiekly poniewaz ciasto i tak jest dosc geste a mimo to nawet na patelni sie rozplywa....to w piekarniku tym bardziej.....

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 16 września 2010 Ciekawe czy jakby zrobić gęste ciasto to upiekły by się w piekarniku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

margo21 16 września 2010 No no jak ładnie wyglądają , jakie wyrośnięte, takimi mozna sobie naprawdę pojeść.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń