Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 888
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 68
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2128
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4143
Składniki
Jaja rozmącić , dodać mleko , mąkę , roztarte z cukrem i mlekiem drożdże , dokładnie wymieszać . Jabłka obrać , zetrzeć na tarce , dodać do ciasta , wymieszać . Na rozgrzanym tłuszczu kłaść łyżką ciasto i smażyć po obydwu stronach na złoty kolor. Można je posypać cukrem pudrem.