Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3558
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1583
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1077
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 200
Składniki
Szpinak rozmrozić na sicie, odcisnąć. Oddzielić żółtka od białek. Szpinak zmiksować z żółtkami, dodać mąkę i przyprawy. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę szpinakową, wyrównać. Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Wystudzić. Na blat stołu rozwinąć folię spożywczą, ułożyć placek papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Placek posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem. Rozłożyć plasterki łososia. Zwinąć w roladę. Rolada powinna poleżeć kilka godzin w lodowce. Kroić w plastry ok 1cm. Można skropić cytryną.