Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4291
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5542
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13775
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 135
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4291
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11686
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6679
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5542
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13775
Składniki
Szpinak rozmrozić na sicie, odcisnąć. Oddzielić żółtka od białek. Szpinak zmiksować z żółtkami, dodać mąkę i przyprawy. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę szpinakową, wyrównać. Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Wystudzić. Na blat stołu rozwinąć folię spożywczą, ułożyć placek papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Placek posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem. Rozłożyć plasterki łososia. Zwinąć w roladę. Rolada powinna poleżeć kilka godzin w lodowce. Kroić w plastry ok 1cm. Można skropić cytryną.