Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Szpinak rozmrozić na sicie, odcisnąć. Oddzielić żółtka od białek. Szpinak zmiksować z żółtkami, dodać mąkę i przyprawy. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę szpinakową, wyrównać. Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Wystudzić. Na blat stołu rozwinąć folię spożywczą, ułożyć placek papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Placek posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem. Rozłożyć plasterki łososia. Zwinąć w roladę. Rolada powinna poleżeć kilka godzin w lodowce. Kroić w plastry ok 1cm. Można skropić cytryną.