Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada szpinakowa z łososiem

Rolada szpinakowa z łososiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 560

Dodano:

Odsłon: 13336

hit każdej imprezy :)

Składniki

  • 450 g szpinak mrożony
  • 4 jaja
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 ząbek czosnku
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • 250g łososia wędzonego plastry
  • 300g serka śmietankowego typu philadelfia
  • 2 łyżki chrzanu tartego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szpinak rozmrozić na sicie, odcisnąć.
    Oddzielić żółtka od białek.
    Szpinak zmiksować z żółtkami, dodać mąkę i przyprawy. Na koniec dodać ubite na sztywno białka.
    Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę szpinakową, wyrównać.
    Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni.
    Wystudzić.

    Na blat stołu rozwinąć folię spożywczą, ułożyć placek papierem do góry i delikatnie go ściągnąć.
    Placek posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem.
    Rozłożyć plasterki łososia.
    Zwinąć w roladę.
    Rolada powinna poleżeć kilka godzin w lodowce.
    Kroić w plastry ok 1cm.
    Można skropić cytryną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 01 stycznia 2018 Pięknie wygląda,super smakuje-IDEAŁ:)))

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 01 stycznia 2018 Świetny przepis po "latach" milczenia ;)
Oby teraz częściej się pojawiały, pycha :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń