Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13641
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Szpinak rozmrozić na sicie, odcisnąć. Oddzielić żółtka od białek. Szpinak zmiksować z żółtkami, dodać mąkę i przyprawy. Na koniec dodać ubite na sztywno białka. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę szpinakową, wyrównać. Piec 15 - 20 min w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Wystudzić. Na blat stołu rozwinąć folię spożywczą, ułożyć placek papierem do góry i delikatnie go ściągnąć. Placek posmarować serkiem wymieszanym z chrzanem. Rozłożyć plasterki łososia. Zwinąć w roladę. Rolada powinna poleżeć kilka godzin w lodowce. Kroić w plastry ok 1cm. Można skropić cytryną.