Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przystawka.
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 560
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 154
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1095
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 232
Ciasto jogurtowe z kubeczka to najprostsze ciasto które przygotujesz bez użyc...
Odsłon: 560
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 154
Podczas jednej ze swoich podróży do doliny Neretwy w Dalmacji, Robert Makłowi...
Odsłon: 1095
Nie ma to jak niedzielny obiad, który nie może obyć się oczywiście bez kawałk...
Odsłon: 232
Składniki
Ziemniaki obieramy, gotujemy. Zgniatamy na puree razem z łyżką masła, śmietany, dodajemy mleko(konsystencja masy musi umożliwić rozsmarowanie na waflu) koperek, pieprz, paprykę ostrą, pieprz ziołowy
Gorujemy parówki
Na waflu rozsmarowujemy gorącą masę ziemniaczaną, układamy pasek parówek i zwijamy roladę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki
Wafle kroimy w plastry. Maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka. Panierujemy w bułce tartej, sezamie bądź innej posypce. Smażymy do zarumienienia.
Podajemy na ciepło badź zimno z różnymi sosami: czosnkowym orientalnym śmietankowym albo z keczupem;)