Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa bardzo smaczna jako drugie danie lub jako danie gorące na przyjęciu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4283
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11659
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5536
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13750
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4283
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11659
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5536
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13750
Składniki
Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wyrobić. podzielić na 4 części. Każdą parówkę ciasno owinąć liściem kapusty i obłożyć masą mięsną. Powstanie duża rolada. Rolady obsmażyć na gorącym oleju żeby mięso się dobrze skleiło. Przełożyć do rondla zalać gorącym wywarem który można zrobić z kostki rosołowej lub wg własnego uznania. Dusić 30 min. Podawać z ziemniakami i kapustą lub innymi jarzynami, surówkami, pasują wszystkie. Smacznego