Do góry

Przekąski Przepis na:

RYBA PO JAPOŃSKU

RYBA PO JAPOŃSKU

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 102

Dodano:

Odsłon: 2424

COŚ INNEGO NA WIGILIJNY STÓŁ

Składniki

  • PŁATY RYBNE (NP. MINTAJ), 1 KG
  • mąka, 1 SZKL.
  • jajo, 1 SZTUKA
  • woda, 21/2 SZKL.
  • wegeta, 1 ŁYŻKA
  • cebula, 2 DUŻE
  • ogórki konserwowe, 1 SŁOIK
  • papryka konserwowa, 1 SŁOIK
  • olej, 1/2 SZKL.
  • przecier pomidorowy, MAŁY SŁOICZEK
  • keczup, 4 ŁYŻKI
  • cukier, 2 ŁYŻKI
  • ocet, 4 ŁYŻKI
  • szczypta soli
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
RYBA PO JAPOŃSKU

Przygotowanie

  1. Z MĄKI, 1/2 SZKL. WODY I WEGETY WYROBIĆ CIASTO GĘŚCIEJSZE NIŻ NA NALEŚNIKI. POKROIĆ PŁATY RYBNE, OBTACZAĆ JE W CIEŚCIE I SMAŻYĆ.

  2. CEBULĘ, OGÓRKI I PAPRYKĘ POKROIĆ W KOSTKĘ I WYMIESZAĆ. W NACZYNIU UŁOŻYĆ NA PRZEMIAN RYBĘ I WYMIESZANE WARZYWA.

  3. Z RESZTY WODY, OLEJU, KECZUPU, PRZECIERU POMIDOROWEGO, CUKRU, OCTU I SOLI UGOTOWAĆ ZALEWĘ. gORĄCĄ ZALEWĄ ZALAĆ RYBĘ I WARZYWA. ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA. NAJLEPSZA NA DRUGI DZIEŃ KIEDY RYBA UŻ WSIĄKNIE ZALEWĘ.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń