Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ugotowany w ten sposób ryż jest znakomitą bazą różnych sałatek, zapiekanek jak również można podawać go do drugiego dania.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4473
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424137
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10490
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336817
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4473
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424137
Składniki
W płaskim rondlurozgrzać mocno olej, wsypać suchy ryż, kilka minut smażyć często mieszając. Gdy zacznie lekko żółknąćwlać wrzący płyn ( podwójna objętość ryżu), zmniejszyc ogień do minimum, dodac przyprawy. Rondel szczelnie przykryć i nie mieszając gotować 15 minut. W tym czasie ryz powinien wchłonąc cały płyn. Jeżeli pozostało jeszcze troche wilgoci gotować 5 minut bez przykrycia.