Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ugotowany w ten sposób ryż jest znakomitą bazą różnych sałatek, zapiekanek jak również można podawać go do drugiego dania.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11727
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1275
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12353
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3139
Składniki
W płaskim rondlurozgrzać mocno olej, wsypać suchy ryż, kilka minut smażyć często mieszając. Gdy zacznie lekko żółknąćwlać wrzący płyn ( podwójna objętość ryżu), zmniejszyc ogień do minimum, dodac przyprawy. Rondel szczelnie przykryć i nie mieszając gotować 15 minut. W tym czasie ryz powinien wchłonąc cały płyn. Jeżeli pozostało jeszcze troche wilgoci gotować 5 minut bez przykrycia.