Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ugotowany w ten sposób ryż jest znakomitą bazą różnych sałatek, zapiekanek jak również można podawać go do drugiego dania.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415578
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3984
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415578
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2621
Składniki
W płaskim rondlurozgrzać mocno olej, wsypać suchy ryż, kilka minut smażyć często mieszając. Gdy zacznie lekko żółknąćwlać wrzący płyn ( podwójna objętość ryżu), zmniejszyc ogień do minimum, dodac przyprawy. Rondel szczelnie przykryć i nie mieszając gotować 15 minut. W tym czasie ryz powinien wchłonąc cały płyn. Jeżeli pozostało jeszcze troche wilgoci gotować 5 minut bez przykrycia.