Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na dobry humor polana sosem jogurtowym jest zdrowa i prosta w przygotowaniu:))
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 995
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 995
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 544
Składniki
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować. Przelać wrzątkiem, odcedzić, włożyć do miski. Jabłko umyć, przekroić, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić ze skórką na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniało i odstawić.
Winogrona oczyścić, umyć. Orzechy posiekać. Winogrona (w całości) i orzechy wymieszać z kapustą.
Jogurt połączyć z octem i oliwą, dodać szczyptę soli i sporo pieprzu, tak by sos był dość ostry!
Jabłka osączyć, dodać do kapusty, delikatnie wymieszać, po czym przełożyć do dużej salaterki. Sos jogurtowy podawać osobno! RADA: Czerwona kapusta nie straci pięknego koloru, jeżeli od razu po pokrojeniu skropimy ją odrobiną soku z cytryny lub octem owocowym.