Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 4382
Dodano: 08.03.2008
Odsłon: 9917
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, poszatkować. Przelać wrzątkiem, odcedzić, włożyć do miski. Jabłko umyć, przekroić, usunąć gniazdo nasienne. Pokroić ze skórką na cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniało i odstawić.
Winogrona oczyścić, umyć. Orzechy posiekać. Winogrona (w całości) i orzechy wymieszać z kapustą.
Jogurt połączyć z octem i oliwą, dodać szczyptę soli i sporo pieprzu, tak by sos był dość ostry!
Jabłka osączyć, dodać do kapusty, delikatnie wymieszać, po czym przełożyć do dużej salaterki. Sos jogurtowy podawać osobno! RADA: Czerwona kapusta nie straci pięknego koloru, jeżeli od razu po pokrojeniu skropimy ją odrobiną soku z cytryny lub octem owocowym.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

helcia 26 lutego 2009Zgłoś do usunięcia
do kopytek z sosem pieczarkowym-rewelacja;)0 Kto głosował? | Odpowiedz