Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką sałatkę robię co roku na wielkanoc i nie tylko. Doskonała
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 237
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 304
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 356
Szybki bigos z kapusty pekińskiej. U nas jako dodatek do kotletów z pstrąga.
Odsłon: 198
Sernik piernikowy to pyszna propozycja na świąteczny stół. Sernik jest pyszny...
Odsłon: 237
W Wielkopolsce na Wigilię podajemy zupę rybną i barszcz czerwony postny z usz...
Odsłon: 304
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 56
Składniki
Otwieramy puszki z kukurydzą i ananasem, odlewamy wodę. Jeśli ananasy są duże - kroimy je w kosteczkę. Kroimy pora na talarki, wcześniej należy go spażyć. Wszystko wkładamy do miski. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kosteczkę, podobnie i szynkę. Mieszamy wszystkie składniki i dodajemy majonez. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem dobrze jest zmrozić.