Do góry

Przekąski Przepis na:

Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 49

Dodano:

Odsłon: 26544

Łatwe w przyrządzeniu, smaczne i zdrowe.

Składniki

  • torebka ryżu basmati, 125 g
  • por, 2 średnie
  • tuńczyk, 2 puszki
  • żółty ser w kawałku, 150 g
  • majonez, 2 łyzki
  • anans, puszka
  • kurkuma, pół łyżeczki
  • sól
  • pieprz
  • łyżka kulurydzy
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sałatka z ananasem i tuńczykiem

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj i zahartuj lodowatą wodą. Plastry ananasa odsącz, pokruj w kostkę. Pory pokrój w cienkie plasterki, tuńczyka odsącz z zalewy, ser zetrzyj na tarce.Dodaj tyżkę kukurydzy z puszki. Wystudzony ryż połącz z ananasem i resztą składników, dodaj majonez, przypraw solą, pieprzem i kurkumą. Jeżeli nie lubisz tuńczyka dodaj do sałatki pieczonego kurczaka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń