Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przyrządzeniu, smaczne i zdrowe.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 26
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1162
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 244
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 26
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1162
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 176
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 244
Składniki
Ryż ugotuj i zahartuj lodowatą wodą. Plastry ananasa odsącz, pokruj w kostkę. Pory pokrój w cienkie plasterki, tuńczyka odsącz z zalewy, ser zetrzyj na tarce.Dodaj tyżkę kukurydzy z puszki. Wystudzony ryż połącz z ananasem i resztą składników, dodaj majonez, przypraw solą, pieprzem i kurkumą. Jeżeli nie lubisz tuńczyka dodaj do sałatki pieczonego kurczaka.