Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo łatwe danie z litewskiego wigilijnego stołu
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15036
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1941
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8818
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3170
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15036
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1941
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8818
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3170
Składniki
namocz fasolę - najlepiej całą noc następnie ją ugotuj
ugotuj buraki i zetrzyj na wiórki
cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na dość dużej patelni, dodać buraki i wszystko przesmażyć, dodać fasolę i jeszcze chwilę potrzymać razem na patelni. Całość doprawić solą, pieprzem i octem do smaku.
Danie smakowite w wersji ciepłej i zimnej, powinno być dobrze przyprawione pieprzem. Oczywiście proporcję buraków i fasoli są dowolne w zależności od upodobań.