Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo smaczne,proste w wykonaniu i stosunkowe tanie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10367
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5968
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5308
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12806
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4562
Składniki
kurczaka pociąć w paski 0.5cmx0.5cm długość dowolna,lekko przyprawić vegetą i całą przyprawą do gyrosa.skropić olejem-odstawić na kilka minut lub jeżeli jest na to czas to na kilka godzin
kalafiora podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo i zahartować
jajka ugotować na twardo i oddzielić białka od żółtek posiekać
ser starkować na tarce o drobnych oczkach
kurczaka usmażyć na niewielkiej ilości oleju tak żeby był soczysty(krótko i w wysokiej temperaturze)
kurczaka połączyć z kalafiorem(wcześniej lekko przyprawionym vegetą)dodać posiekane białka i żółty ser,wymieszać następnie dodać majonez(opcjonalnie przyprawiony taztzykiem-doda posmak czosnku)
przełożyć do salaterki,można dodać chilli,po wierzchu posypać posiekanymi żółtkami i szczypiorkiem.Lekko schłodzić.Smacznego.