Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne i smaczne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10759
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4816
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9191
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Pieczarki cienko pokrój i włóż na 2-3 minuty do osolonego i lekko zakwaszonego sokiem z cytryny wrzątku. Odcedź
Kuskus zalej wrzącą lekko osolona wodą tak aby sięgała 2cm ponad powierzchnie kaszy, przykryj i odstaw na 5 minut. Po upływie tego czasu dodaj połowę Oliwy i delikatnie wymieszaj. Następnie połącz wszystko z pieczarkami i kiełkami. Dopraw solą, tymiankiem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Resztę oliwy roztrzep z jogurtem, zmiażdźonym czosnkiem, odrobiną soli i tymianku. Sos wlej do sałatki, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Tuż przed podaniem sałatke posym posiekaną natką pietruszki.