Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne i smaczne
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15103
Składniki
Pieczarki cienko pokrój i włóż na 2-3 minuty do osolonego i lekko zakwaszonego sokiem z cytryny wrzątku. Odcedź
Kuskus zalej wrzącą lekko osolona wodą tak aby sięgała 2cm ponad powierzchnie kaszy, przykryj i odstaw na 5 minut. Po upływie tego czasu dodaj połowę Oliwy i delikatnie wymieszaj. Następnie połącz wszystko z pieczarkami i kiełkami. Dopraw solą, tymiankiem, pieprzem i sokiem z cytryny.
Resztę oliwy roztrzep z jogurtem, zmiażdźonym czosnkiem, odrobiną soli i tymianku. Sos wlej do sałatki, wymieszaj i odstaw do lodówki na około 1 godzinę.
Tuż przed podaniem sałatke posym posiekaną natką pietruszki.