Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie gajowego. Śledzie pachnące lasem. Dodatek jałowca i grzybów czyni śledzie niebagatelną przekąską. Na święta koniecznie zrobię właśnie takie. Wydanie śledzi z grzybami jest bardzo smakowite!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13270
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4763
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13270
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2597
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3746
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4763
Składniki
Płaty śledziowe moczyłam w zimnej wodzie przez ok. 3 godziny, dwukrotnie wodę odlewałam i zalewałam świeżą. Pokroiłam płaty w paski ok. 2 cm.
Grzyby namoczyłam ( w moim przypadku na noc) na kilka godzin. Ugotowałam w wodzie z moczenia. Kiedy były już miękkie wyciągnęłam je z wywaru i pokroiłam w drobne kawałki. Odlałam 1/2 szklanki wywaru do zalewy.
Cebulę pokroiłam w piórka i zeszkliłam na oleju. Ostudziłam.
Wymieszałam odmierzony płyn z gotowania z octem i olejem. Dodałam kulki jałowca, cebulę oraz pokrojone grzyby. Wymieszałam i dołożyłam pokrojone płaty śledziowe. Odstawiłam na dobę do lodówki. Po tym czasie można już było jeść śledzie.