Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 512
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8423
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 512
Składniki
Śledzie moczyć 30 min w zimnej wodzie.Koperek umyć,osuszyć,trochę odłożyć do dekoracji,a resztkę posiekać.Korniszony pokroic w małą kostkę.Majonez wymieszać ze śmietaną,dodać rozgniecione ziarenka ziela angielskiego,koperek i korniszony.Sos śmietanowy przyprawic solą pieprzem i ewentualnie szczyptą cukru.Cebule obrać pokroic w talarki.Jabłka wraz ze skórką pokroić na cienkie czastki.Śledzie osączyć,ułożyć na talerzu.Polać przygotowanym sosem.Obłożyć plastrami jabłka,cebuli i cytryny.Obok ułożyć gałązki koperku.Danie udekorować listkami zielonej sałaty.