Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 475
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 209
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 475
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 908
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 209
Składniki
śledzie umyć, pokroić na kawałki ok 3-4cm, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin.
Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele ang., koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Wymieszać wszystko, dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić.
Przygotować słoik, bądź pojemnik Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie w pomidorach najlepiej smakują kiedy dobrze się zamarynują i przejdą smakiem ok 48 godzin. Przechowywać w lodówce.