Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie inne niż wszystkie, smakuje osobliwie, aczkolwiek ciekawie... Dla tych, którzy nie lubią śledzia na sposób tradycyjny... Mniammm
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Filety śledziowe wyjąć z tacki i odsączyć na durszlaku (nie myć! muszą być słone!). Pokroić w kwadraty.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną i pozostawić, żeby się "przegryzło" (ok. 15 min.).
Groszek z puszki dokładnie odsączyć i dodać do "słodkiej" śmietany.
Śledzie ułożyć na półmisku w równych odległościach (np 1cm) i zalać śmietaną z groszkiem. Pozostawić na kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem na następny dzień.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem. Śledzie można poukładać na małych listkach sałaty, ale wówczas nie wcześniej niż 2 godziny przed podaniem (słaba trwałość sałaty) Dodając cebulkę pokrojoną w półkrążki, wyostrzysz smak :) SMACZNEGO!!!