Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie inne niż wszystkie, smakuje osobliwie, aczkolwiek ciekawie... Dla tych, którzy nie lubią śledzia na sposób tradycyjny... Mniammm
Filety śledziowe wyjąć z tacki i odsączyć na durszlaku (nie myć! muszą być słone!). Pokroić w kwadraty.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną i pozostawić, żeby się "przegryzło" (ok. 15 min.).
Groszek z puszki dokładnie odsączyć i dodać do "słodkiej" śmietany.
Śledzie ułożyć na półmisku w równych odległościach (np 1cm) i zalać śmietaną z groszkiem. Pozostawić na kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem na następny dzień.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem. Śledzie można poukładać na małych listkach sałaty, ale wówczas nie wcześniej niż 2 godziny przed podaniem (słaba trwałość sałaty)
Dodając cebulkę pokrojoną w półkrążki, wyostrzysz smak :)
SMACZNEGO!!!
Przypomnijmy sobie dawne czasy, kiedyś takie podpłomyki piekła moja babcia.
Odsłon: 5113
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1788
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 164
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32538
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3576
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1788
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 164
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32538
Chorwackie klopsiki to idealny przepis na obiad dla całej rodziny. Pysznie sm...
Odsłon: 3576
Składniki
Filety śledziowe wyjąć z tacki i odsączyć na durszlaku (nie myć! muszą być słone!). Pokroić w kwadraty.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną i pozostawić, żeby się "przegryzło" (ok. 15 min.).
Groszek z puszki dokładnie odsączyć i dodać do "słodkiej" śmietany.
Śledzie ułożyć na półmisku w równych odległościach (np 1cm) i zalać śmietaną z groszkiem. Pozostawić na kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem na następny dzień.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem. Śledzie można poukładać na małych listkach sałaty, ale wówczas nie wcześniej niż 2 godziny przed podaniem (słaba trwałość sałaty) Dodając cebulkę pokrojoną w półkrążki, wyostrzysz smak :) SMACZNEGO!!!
Przepisy Przekąski
Przekąski
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Przekąski
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Przekąski
Oryginalny langosz
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Pasta twarogowa z tuńczykiem i warzywami
Doskonała propozycja dla tych którzy lubią tuńczyka i twaróg. Do tego pyszne,...
Odsłon: 537
Domowy smalczyk do chleba. Najlepszy przepis
Domowy smalczyk do chleba z cebulką, kwaśnymi jabłkami, kiełbasą i odrobiną m...
Odsłon: 652