Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie inne niż wszystkie, smakuje osobliwie, aczkolwiek ciekawie... Dla tych, którzy nie lubią śledzia na sposób tradycyjny... Mniammm
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 140
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 140
Składniki
Filety śledziowe wyjąć z tacki i odsączyć na durszlaku (nie myć! muszą być słone!). Pokroić w kwadraty.
Cukier puder wymieszać ze śmietaną i pozostawić, żeby się "przegryzło" (ok. 15 min.).
Groszek z puszki dokładnie odsączyć i dodać do "słodkiej" śmietany.
Śledzie ułożyć na półmisku w równych odległościach (np 1cm) i zalać śmietaną z groszkiem. Pozostawić na kilka godzin. Najlepiej zrobić wieczorem na następny dzień.
Przed podaniem udekorować szczypiorkiem. Śledzie można poukładać na małych listkach sałaty, ale wówczas nie wcześniej niż 2 godziny przed podaniem (słaba trwałość sałaty) Dodając cebulkę pokrojoną w półkrążki, wyostrzysz smak :) SMACZNEGO!!!