Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos innego ze śledzia typu matijas...polecam
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1542
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231949
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5051
Składniki
czosnek przpuscic przez praske na mizagę
śledzie dobrze odecedzic z oleju z tacki,pokroić w kawalki( ja kroje na niezbyt wielkie kawaleczki takie na raz do buzi)
ukladać kawaleczki sledzia w miseczce , smarować rozmiażdżonym czosnkiem i posypac majerankiem i tak warstwa po warstwie, oczywiscie na wierzchu ma byc majeranek.
(czasami by sledzi ciągle nie robic jednakowo dodaje pokrojona w kosteczkę cebulkę( niezbyt wiele) i warstwy wygladaja wtedy tak : śledż, czosnek, majeranek, cebulka)
gdy juz ukladanie sledzi mamy z glowy zalewamy to wszystko oliwką i by sledziki były pyszniutkie chowamy je głeboko w lodowce na 2-4 dni by skruszały i przeszły smakiem. Zapewniam iż takjie sledziki sa wysmienite na Wigilię jak i na imprezkę
....aa jeszcze jedno czosnek ma dośc intensywny zapach więc proponuje przechowywac np w miseczkach z pokrywką by lodowka nie przeszła zapachem