Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta aromatyczna sałatka w połączeniu z grzankami skusi nie tylko amatora włoskiej kuchni.
Pomidory umyć i pokroić w kostkę usuwając przy tym gniazda szypułek. Cebulę obrać, pokroić w plasterki i razem z pomidorami włożyć do miski. Dodać oliwę, sok z cytryny, ocet, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Pozostawić pod przykryciem na około 30 min.
Piekarnik nagrzać do 240 stopni. Bagietką pokroić na kromki o grubości około 0,5 cm i ułożyć je na blasze i zapiekać około 3 min na najwyższej półce piekarnika, obracające je w tym czasie raz na drugą stronę. Zaraz po upieczeniu grzanki natrzeć czosnkiem z obu stron i posypać świeżo startym parmezanem. Dzięki temu sałatka nabierze wyjątkowego smaku.
Bazylię opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobne pasemka. Mozzarellę osączyć i pokroić w kostkę.
Grzanki, bazylię i mozzarellę wymieszać z pomidorami i cebulą. Sałatkę podawać zaraz po przyrządzeniu, aby grzanki nie nasiąkły sosem ale pozostały chrupiące.
Kaki to moje odkrycie tego roku! Świetnie sprawdza się w towarzystwie owoców,...
Odsłon: 717
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 162
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 162
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 27
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 89
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 67
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 78
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 162
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 162
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 27
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 89
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 67
Tym razem przygotowałam kotlety z szynki w sosie, ale nie do końca w tradycy...
Odsłon: 78
Składniki
Pomidory umyć i pokroić w kostkę usuwając przy tym gniazda szypułek. Cebulę obrać, pokroić w plasterki i razem z pomidorami włożyć do miski. Dodać oliwę, sok z cytryny, ocet, sól oraz pieprz i dokładnie wymieszać. Pozostawić pod przykryciem na około 30 min.
Piekarnik nagrzać do 240 stopni. Bagietką pokroić na kromki o grubości około 0,5 cm i ułożyć je na blasze i zapiekać około 3 min na najwyższej półce piekarnika, obracające je w tym czasie raz na drugą stronę. Zaraz po upieczeniu grzanki natrzeć czosnkiem z obu stron i posypać świeżo startym parmezanem. Dzięki temu sałatka nabierze wyjątkowego smaku.
Bazylię opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w drobne pasemka. Mozzarellę osączyć i pokroić w kostkę.
Grzanki, bazylię i mozzarellę wymieszać z pomidorami i cebulą. Sałatkę podawać zaraz po przyrządzeniu, aby grzanki nie nasiąkły sosem ale pozostały chrupiące.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Tortilla z łososiem i rukolą
Przekąski
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Przekąski
Awanturka z makrelą
Przekąski
Pasta z bakłażanów i orzechów nerkowca
Tortilla z łososiem i rukolą
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 27
Wytrawne nachosy z domowej tortilli
Takie chipsy to doskonała przekąska. Mogą być podane do pochrupania albo np....
Odsłon: 51