Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18630
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1390
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8859
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18630
Składniki
Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do dużej miski razem z przyprawami z torebek.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodac do makaronu.
Pierś z kurcaka pokroić w drobną kostkę - usmażyć, wyjąć bez tłuszczu i dodać do makaronu. Wszystko wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Dodać: - kukurydzę z puszki, - czerwoną paprykępokrojoną w kostkę, - kapustę pekińską pokrojoną w wąskie paseczki, - ok. 2 - 3 łyżki majonezu. Wszystko wymieszac i odstawić do lodówki. (makaron wchłonie wilkoć z majonezu i warzyw i po ok. 2 godz. będzie mięciutki)