Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 462
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2782
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 918
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1666
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14501
Składniki
Makaron z zupek pokruszyć, wsypać do dużej miski razem z przyprawami z torebek.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie. Dodac do makaronu.
Pierś z kurcaka pokroić w drobną kostkę - usmażyć, wyjąć bez tłuszczu i dodać do makaronu. Wszystko wymieszać, odstawić do wystygnięcia. Dodać: - kukurydzę z puszki, - czerwoną paprykępokrojoną w kostkę, - kapustę pekińską pokrojoną w wąskie paseczki, - ok. 2 - 3 łyżki majonezu. Wszystko wymieszac i odstawić do lodówki. (makaron wchłonie wilkoć z majonezu i warzyw i po ok. 2 godz. będzie mięciutki)