Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyciagają uwagę każdego porannego niejadka i są po prostu smaczne. Można je urozmaicać na dowolne sposoby, dzięki czemu są ciekawym sposobem na słodkie i pożywne śniadanie.
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 223
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 49
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1260
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 223
Szaszłyki caprese to doskonała przekąska na majówkę. Są lekkie, świeże i kusz...
Odsłon: 49
Kultowe ciastka kakaowe z mlecznym kremem w środku zna chyba każdy z nas. Wyp...
Odsłon: 1260
Składniki
Jajko ubijamy na najwyższych obrotach z 4 łyżeczkami cukru.
Dodajemy powoli mąkę, najpierw delikatnie mieszając a następnie miksując. Po dodaniu 0,5 szklanki mąki miksujemy do otrzymania gładkiej masy.
Dodajemy 2 łyżki mleka i kilka kropel soku z cytryny, mieszamy.
Przelewamy połowę ciasta do drugiej miseczki i dodajemy do niej 1 łyżeczkę kakao. Do pierwszej miseczki dodajemy 1 łyżeczkę cukru waniliowego.
Na patelni do naleśników rozgrzewamy mały kawałek masła. Jedną łyżeczką nakładamy białą masę a następnie robimy kleksy i dowolne wzorki kakaową masą. Można na białym omlecie zrobić oczka, nosek i uśmiech oraz uszy.
Omleciki podajemy ciepłe do spożycia. Jeżeli ktoś lubi, może udekorować je świeżymi owocami, cukrem pudrem lub dżemem. Smacznego!