Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaczane tapas czy kartofelki fingerfood to mała ,smaczna przekąska.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2165
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7987
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 269
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 105
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2165
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 675
Składniki
Ziemniaki ugotować w całości. Pilnować ,by się nie rozgotowały. Każdy przekroić na pół, posmarować oliwą z wyciśniętym czosnkiem, posypać solą i pieprzem. Mogą być zioła. Pozostawić na 30 min.
Paprykę pokroić na kawałki stosowne do ziemniaka i grillować na patelni. Na każda połówkę ziemniaka położyć kawałek sera, następnie paprykę i oliwkę. Łączymy wykałaczką i opiekamy w piekarniku w temp.200stop.,aż ser zacznie się topić. Możemy podać sos czosnkowy lub ajwar.
PS. Jeżeli zaserwujemy jeszcze kawałek mięska i miskę sałaty to mamy elegancki obiadek. Smaczności!