Do góry

Przekąski Przepis na:

ziemniaczki z patelni

ziemniaczki z patelni

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 108

Dodano:

Odsłon: 4163

szybkie i smaczne danie . Może być również jako dodatek do tradycyjnego kotleta.

Składniki

  • 2 duże ziemniaki
  • pół cebuli
  • Pieprz, sól, odrobina wody
  • sos pomidorowy passata około 5 łyżek ( lub świeży pomidor pokrojony w kostkę 1 szt)
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w piórka i smażymy na łyżce oleju do zezłocenia. Dodajemy passate pomidorową, sól oraz pieprz. Po dwóch minutach dodajemy pokrojone w cienką kostkę ziemniaki i smażymy około 3-4 minuty mieszając. Po tym czasie dodajemy odrobinę wody i przykrywamy na 10-15 minut. Po 10 min ziemniaki powinny być gotowe. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

minnie 10 lipca 2014 Wyglądają bardzo apetycznie :) a co to jest ta passata? Odpowiedzi: 1 ▼

18 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń