Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyjątkowo pożywna i smaczna zupa którą można przyrządzić w ciągu kilku chwil.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457258
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1345
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2185
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457258
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1345
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2185
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 537
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Pierś pokroić na małe kawałki. Natkę pietruszki opłukać, otrząsnąć z resztek wody, a listki drobno posiekać. Fasolę odcedzić na sitku i opłukać zimną wodą. Mniej więcej 1/3 włożyć do miski i odstawić na bok a resztę zmiksować z rosołem.
Olej rozgrzać w garnku, dodać paprykę i mięso i mieszając, smażyć na średnim ogniu około 5 minut, aż mięso się lekko zarumieni.
Dodać fasolę, zarówno zmiksowaną, jak i w całości i przyprawić papryką. Całość zagotować.
Zupę gotować pod przykryciem około 3 minut na małym ogniu. Następnie przyprawić do smaku solą, przybrać natką pietruszki i podawać.