Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 938
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1052
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2100
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 938
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1052
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2100
Składniki
Kornetki pokroić na 4 części, żeberka podzielić na paski, kiełbasę pokroić w kosteczkę jak również cebulę.
Na żeberkach ugotować wywar dodając odpowiednią do smaku ilość soli.
Kiełbasę, kornetki i cebulę zrumienić na oleju, aby wydobyć smak i aby cebula nabrała pięknego koloru.
Przesmażoną kiełbasę, kornetki i cebulę włożyć do gotującego się wywaru. Na koniec wlać zakwas wcześniej wymieszany z 1 małą chochelką wywaru.
Doprawić do smaku solą, pieprzem ulubionymi ziołami.
Smacznego