Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako przystawka lub surówka do obiadu
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3627
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4530
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13107
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2485
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3627
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4530
Składniki
Zalewa Wodę, ocet, cukier, sól zagotuj.Zostaw do ostygnięcia, następnie dodaj obie musztardy i dokładnie wymieszaj.
Cukinię umyj usuń końcówki i zetrzyj na tarce na plasterki dowolnej grubości. Na dno słoików wkładaj po 2 baldachy kopru i po 2 ząbki czosnku, następnie wkładaj cukinię, zalej zalewą. Słoiki zakręć i wstaw do garnka z wodą, na dnie ułóż ściereczką. Gotuj około 15 minut, słoiki wyjmij z wody i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu Z podanych składników wyszło 4 litrowe słoiki. Smacznego.