Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i łatwa sałatka z cukini w zalewie z musztardą francuską idealna jako przystawka lub surówka do obiadu
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1297
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12158
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1297
Rozgrzewający napój z imbirem, pyłkiem pszczelim, limonką i anyżem. To świetn...
Odsłon: 26
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12158
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 39
Składniki
Zalewa Wodę, ocet, cukier, sól zagotuj.Zostaw do ostygnięcia, następnie dodaj obie musztardy i dokładnie wymieszaj.
Cukinię umyj usuń końcówki i zetrzyj na tarce na plasterki dowolnej grubości. Na dno słoików wkładaj po 2 baldachy kopru i po 2 ząbki czosnku, następnie wkładaj cukinię, zalej zalewą. Słoiki zakręć i wstaw do garnka z wodą, na dnie ułóż ściereczką. Gotuj około 15 minut, słoiki wyjmij z wody i odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu Z podanych składników wyszło 4 litrowe słoiki. Smacznego.