Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ jest sezon letni polecam przetwory z porzeczek (dużo witaminy C zmagazynowanej na zimę)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22721
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15090
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4826
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45259
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 701
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22721
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15090
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4826
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45259
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 701
Składniki
Owoce porzeczki i agrestu oczyścić z szypułek, wypłukać, odsączyć z wody. W dużym rondlu o grubym dnie rozgnieść porzeczki z cukrem, podgrzewać mieszając, a gdy chwilę się pogotuje dodać agrest. Gotować na małym ogniu przez 10 – 12 godzin stale mieszając i rozgniatając owoce. Gorący, gesty dżem przełożyć do czystych słoi i dokładnie zamknąć.