Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ jest sezon letni polecam przetwory z porzeczek (dużo witaminy C zmagazynowanej na zimę)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7773
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 263
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2899
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7773
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 263
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2899
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 572
Składniki
Owoce porzeczki i agrestu oczyścić z szypułek, wypłukać, odsączyć z wody. W dużym rondlu o grubym dnie rozgnieść porzeczki z cukrem, podgrzewać mieszając, a gdy chwilę się pogotuje dodać agrest. Gotować na małym ogniu przez 10 – 12 godzin stale mieszając i rozgniatając owoce. Gorący, gesty dżem przełożyć do czystych słoi i dokładnie zamknąć.