Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ jest sezon letni polecam przetwory z porzeczek (dużo witaminy C zmagazynowanej na zimę)
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 79
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 743
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 695
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 44
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 162
Pyszny jabłecznik upieczony na kruchym cieście z jabłkami antonówka, cynamone...
Odsłon: 79
Nieustanie szukamy nowych pomysłów na obiad z kurczakiem, a ten od razu mi si...
Odsłon: 743
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 695
Polecam na rodzinny obiad.
Odsłon: 44
Propozycja na szybki i smaczny deser, który przygotujesz w kilka minut.
Odsłon: 162
Składniki
Owoce porzeczki i agrestu oczyścić z szypułek, wypłukać, odsączyć z wody. W dużym rondlu o grubym dnie rozgnieść porzeczki z cukrem, podgrzewać mieszając, a gdy chwilę się pogotuje dodać agrest. Gotować na małym ogniu przez 10 – 12 godzin stale mieszając i rozgniatając owoce. Gorący, gesty dżem przełożyć do czystych słoi i dokładnie zamknąć.