Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do ciast, naleśników
To już moje ostatnie przetwory z pigwy gruszkowej. Jeden z najprostszych prz...
Odsłon: 49198
Czereśni w tym 2018 roku sporo. Można z nich przygotować taką frużelinę wg p...
Odsłon: 6344
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 295
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 2588
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3490
Gwarantuję, że jak raz zrobicie ten deser np. w dzisiejsze niedzielne popołud...
Odsłon: 295
Szybka i prosta babka marmurkowa , z tego przepisu babka zawsze się udaje i p...
Odsłon: 2588
Szybka, zdrowa i pyszna surówka. Idealna dieta pudełkowa do pracy i szkoły. Z...
Odsłon: 3490
Składniki
Czereśnie umyć i wydrylować. Do rondelka przełożyć wydrylowane czereśnie i zasypać cukrem. Do owoców dodać 200 ml zimnej wody. Podgrzewać całość na średnim ogniu ok. 10-15 minut do czasu, aż czereśnie zmiękną.W szklance wymieszać 50 ml zimnej wody z mąką ziemniaczaną i całość wlać do owoców - podgrzewać cały czas energicznie mieszając, aż masa zrobi się przezroczysta. Tak przygotowaną frużelinę możemy przełożyć gorącą do słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem, lub przestudzić i dodać do ciasta.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Przetwory
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Przetwory
Kapusta kiszona w słoikach
Przetwory
Kalarepa kiszona w soku własnym
Domowa przyprawa gyros, jak zrobić samemu
Smaczna, praktyczna i bardzo prosta w przygotowaniu domowa przyprawa gyros be...
Odsłon: 321
Superfood z resztek - pasta, która wzbogaca smak potraw!
Gotujesz zupę i obierasz warzywa wcale nie musisz marnować obierek. Dzięki te...
Odsłon: 191