Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 294
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2957
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 294
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 14978
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2957
Składniki
Czereśnie umyć i wydrylować. Do rondelka przełożyć wydrylowane czereśnie i zasypać cukrem. Do owoców dodać 200 ml zimnej wody. Podgrzewać całość na średnim ogniu ok. 10-15 minut do czasu, aż czereśnie zmiękną.W szklance wymieszać 50 ml zimnej wody z mąką ziemniaczaną i całość wlać do owoców - podgrzewać cały czas energicznie mieszając, aż masa zrobi się przezroczysta. Tak przygotowaną frużelinę możemy przełożyć gorącą do słoiczków, zakręcić i postawić do góry dnem, lub przestudzić i dodać do ciasta.