Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną i łatwą w przygotowaniu mizerię w oleju do słoików na zimę .
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5036
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1929
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6884
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5036
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1929
Składniki
Ogórki umyj nie obieraj i pokrój w cienkie plasterki razem z cebulą. Dodaj sól, wymieszaj i odstaw na 1,5 godziny.
Następnie dodaj ocet, olej, cukier i pieprz, wszystko razem wymieszaj . Słoiki umyj, osusz i wkładaj mizerię do słoików, szczelnie zamykając.
Na dnie garnka ułóż ściereczkę, wstaw słoiki i zalej wodą, zagotuj . Pasteryzuj około 15-20 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem . Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu .