Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną i łatwą w przygotowaniu mizerię w oleju do słoików na zimę .
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 77
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2544
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 77
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 154
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2544
Składniki
Ogórki umyj nie obieraj i pokrój w cienkie plasterki razem z cebulą. Dodaj sól, wymieszaj i odstaw na 1,5 godziny.
Następnie dodaj ocet, olej, cukier i pieprz, wszystko razem wymieszaj . Słoiki umyj, osusz i wkładaj mizerię do słoików, szczelnie zamykając.
Na dnie garnka ułóż ściereczkę, wstaw słoiki i zalej wodą, zagotuj . Pasteryzuj około 15-20 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem . Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu .