Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną i łatwą w przygotowaniu mizerię w oleju do słoików na zimę .
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 74
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 209
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 88
Składniki
Ogórki umyj nie obieraj i pokrój w cienkie plasterki razem z cebulą. Dodaj sól, wymieszaj i odstaw na 1,5 godziny.
Następnie dodaj ocet, olej, cukier i pieprz, wszystko razem wymieszaj . Słoiki umyj, osusz i wkładaj mizerię do słoików, szczelnie zamykając.
Na dnie garnka ułóż ściereczkę, wstaw słoiki i zalej wodą, zagotuj . Pasteryzuj około 15-20 minut . Po wyjęciu odwracaj do góry dnem . Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu .