Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pamiętam, papryka była wyzwaniem. Po długich próbach udało mi się w końcu zrobić paprykę taką, jaką robiła mama.
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8185
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13055
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2250
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 819
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8185
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13055
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 391
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 133
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2250
Składniki
Paprykę oczyściłam z gniazd nasiennych, umyłam i pokroiłam w ćwiartki.
Zagotowałam składniki na zalewę. Do gotującej się zalewy wrzuciłam paprykę i gotowałam 3-4 minuty. W tym czasie do każdego słoika 0,5 l dodawałam po 1 łyżce oleju. Kiedy papryka już była gotowa napełniałam słoiki papryką i zalewą. Zakręcone odstawiałam do góry dnem do wystygnięcia.
Notatki: * lepiej jak papryka nie zmięknie za bardzo podczas gotowania, bo będzie potem odchodzić skórka z papryki. Lepiej jak jest jeszcze odrobinę twardawa kiedy przekładamy ją do słoików. * ja najpierw ważę paprykę a potem proporcjonalnie zwiększam ilość zalewy * maksymalnie gotuję 2 kg papryki za jednym razem