Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mizeria z ogórków na zimę - świetna jako surówka do obiadu lub zakąska do kanapek...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1538
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2558
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3451
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1538
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2225
Składniki
Ogórki umyć, obrać i pokroić na plastry (lub zetrzeć na tarce która trze na plastry). Pokrojone ogórki posypać solą i cukrem. Wymieszać.
Cebulę pokroić w plasterki, dodać do ogórków. Zalać octem i olejem. Wymieszać. Na końcu dodać drobno pokrojony koperek. Również zamieszać i odstawić na ok. 30 minut.
Po 30 minutach ogórki zapakować do słoików. Słoiki gotować ok. 10-15 minut.