Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..fajny dodatek do zimowych deserów
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1666
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 313
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1666
Składniki
..śliwki wydrążyć i pokroić na drobną kosteczkę
..wrzucić na patelnie i podsmażyć aż będą miękkie, śliwki te są zazwyczaj słodkie więc dodać tylko maksymalnie 2 łyżki miodu
..po ok 10 minutach dodać pół paczuszki "konfiturki" i dwie łyżki żelatyny, całość chwilę podsmażyć
..przełożyć do słoiczków, obrócić do góry dnem na 30 min, żeby się zamknęły