Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..fajny dodatek do zimowych deserów
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
..śliwki wydrążyć i pokroić na drobną kosteczkę
..wrzucić na patelnie i podsmażyć aż będą miękkie, śliwki te są zazwyczaj słodkie więc dodać tylko maksymalnie 2 łyżki miodu
..po ok 10 minutach dodać pół paczuszki "konfiturki" i dwie łyżki żelatyny, całość chwilę podsmażyć
..przełożyć do słoiczków, obrócić do góry dnem na 30 min, żeby się zamknęły