Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
..fajny dodatek do zimowych deserów
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 549
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1171
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9879
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4536
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 549
Składniki
..śliwki wydrążyć i pokroić na drobną kosteczkę
..wrzucić na patelnie i podsmażyć aż będą miękkie, śliwki te są zazwyczaj słodkie więc dodać tylko maksymalnie 2 łyżki miodu
..po ok 10 minutach dodać pół paczuszki "konfiturki" i dwie łyżki żelatyny, całość chwilę podsmażyć
..przełożyć do słoiczków, obrócić do góry dnem na 30 min, żeby się zamknęły