Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapach suszonych pomidorów i zielone liście rukoli przywodzą na myśl słoneczne dni minionego niestety już lata...
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 151
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przepłukać zimną wodą żeby się nie kleił.
Suszone pomidory, najlepiej własnej produkcji, pokroić w paski, dorzucić do ostygniętego makaronu. Pomidory nie odsączać z oliwy.
Do makaronu z pomidorami dodać poszarpaną rukolę. Jeśli komuś nie odpowiada specyficzny smak rukoli, może dodać roszponkę, jest zdecydowanie łagodniejsza.
Wymieszaną sałatkę posypać uprażonym na suchej patelni słonecznikiem. Smacznego:)