Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne połączenie makaronu z wątróbką
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34163
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1368
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113601
Składniki
Oczyścić wątróbkę. Cebulę pokroić w piórka. Posiekać czosnek i natkę pietruszki. Nastawić makaron. W dużej patelni zeszklić cebulkę, dodać czosnek, doprawić majerankiem, pieprzem i posolić. Dodać wątróbkę i usmażyć ją według uznania. Kiedy makaron będzie al dente, dodawać go do wątróbki tak, by dostało się z nim trochę wody z gotowania. Szybko przemieszać. Dodać natkę. Można jeszcze podlać wodą z makaronu. Danie powinno się delikatnie błyszczeć. Podawać posypane grubo mielonym pieprzem