Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niecodzienne połączenie makaronu z wątróbką
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 130
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1826
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14493
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19562
Składniki
Oczyścić wątróbkę. Cebulę pokroić w piórka. Posiekać czosnek i natkę pietruszki. Nastawić makaron. W dużej patelni zeszklić cebulkę, dodać czosnek, doprawić majerankiem, pieprzem i posolić. Dodać wątróbkę i usmażyć ją według uznania. Kiedy makaron będzie al dente, dodawać go do wątróbki tak, by dostało się z nim trochę wody z gotowania. Szybko przemieszać. Dodać natkę. Można jeszcze podlać wodą z makaronu. Danie powinno się delikatnie błyszczeć. Podawać posypane grubo mielonym pieprzem