Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam amura smażonego na złocisty kolor na maśle klarowanym, tak przygotowany amur, króluje na naszym wigilijnym stole obok karpia.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 132
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2136
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 132
Składniki
Filety z amura opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp solą i pieprzem z obu stron. Cebulę obierz i pokrój w plastry ułóż na rybie, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, z amura usuń cebulę. Jajka roztrzep w misce, do dwóch innych wsyp mąkę i bułkę tartą. Amura panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia połóż po łyżce zwykłego masła na każdy kawałek ryby, żeby pod wpływem temperatury rozpuściło się i wsiąkło w rybę, będzie jeszcze bardziej aromatyczna i smaczna.
Przed podaniem możesz jeszcze skropić sokiem z cytryny. Polecam.