Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam amura smażonego na złocisty kolor na maśle klarowanym, tak przygotowany amur, króluje na naszym wigilijnym stole obok karpia.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30883
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3620
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3966
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1120
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30883
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3620
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3966
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1120
Składniki
Filety z amura opłukaj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie skrop sokiem z cytryny i posyp solą i pieprzem z obu stron. Cebulę obierz i pokrój w plastry ułóż na rybie, owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na całą noc.
Na patelni rozgrzej masło klarowane, z amura usuń cebulę. Jajka roztrzep w misce, do dwóch innych wsyp mąkę i bułkę tartą. Amura panieruj w mące, jajku i bułce tartej.
Smaż na rozgrzanym maśle klarowanym na małym ogniu na złoty kolor z obu stron. Podczas smażenia połóż po łyżce zwykłego masła na każdy kawałek ryby, żeby pod wpływem temperatury rozpuściło się i wsiąkło w rybę, będzie jeszcze bardziej aromatyczna i smaczna.
Przed podaniem możesz jeszcze skropić sokiem z cytryny. Polecam.