Do góry

Dania główne Przepis na:

Börek nach Mizydas Art

Brek nach Mizydas Art

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 14

Dodano:

Odsłon: 547

Danie tureckie.Danie dla wegetarianow.

Składniki

  • naturalny jogurt, 125 g
  • maka pszenna, 2 lyzki
  • sezam, 1 lyzka
  • oliwa, 50 ml
  • Skladniki, na ciasto:
  • maka, 350 g
  • mleko, 100 ml
  • jajko, 1 szt
  • proszek do pieczenia, 5 g
  • oliwka, 100 ml
  • sol, szczypta
  • Nadzienie:
  • szpinak, 1,5 kg
  • ser feta, 100 g
  • cebula, 1 szt
  • pieprz mielony, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Börek nach Mizydas Art

Przygotowanie

  1. Szpinak drobno pokrojony najlepszy mrozony wymieszac z serem feta,drobno pokrojona cebula i pieprzem.

  2. Ze skladnikow wyrobic ciasto.Najlepsze ciasto wyrabiane jest okolo 15 minut.Ciasto rozwalkowac i wykroic male okragle placuszki.Na kazdy placek nakladac farsz szpinakowo-serowy i lepic pierozki.

  3. Ukladac pierozki jeden obok drugiego w brytfanie wysmarowanej 30 ml oleju.Na pierogi wylac jogurt wymieszany z maka i calosc posypac sezamem.Zapiekac w piekarniku w temperaturze 180 st C okolo 30-35 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

NATIE 12 lutego 2010 Brzmi rewelacyjnie! Uwielbiam szpinak, fete i jogurt. Musze sprobowac.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń