Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11155
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13389
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4068
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11155
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6407
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5429
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13389
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5153
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
kalafior zetrzeć na tarce, posolić i wstawić do mikrofali na 5 minut po przestygnięciu odcisnąć przez ściereczkę nadmiar wody, dodać część jajka (1/2 jajka), połowę kaszy jaglanej, przyprawy: oregano, czosnek,pieprz, pokrojoną cebulkę,
wypełnić dno i boki foremek powstałą masą włożyć do piekarnika na 200 stopni na 20 minut
pozostałe jajka rozbełtać, dodać przyprawy i dowolne warzywa, w moim przypadku była to papryka i zielona cebulka, dodać też pozostałą część kaszy jaglanej
wyjmujemy foremki, do powstałych babeczek wlewamy masę, na wierzchu posypując startym żółtym serem i wkładamy ponownie na ok. 15 minut do piekarnika smacznego