Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3332
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3332
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 823
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
kalafior zetrzeć na tarce, posolić i wstawić do mikrofali na 5 minut po przestygnięciu odcisnąć przez ściereczkę nadmiar wody, dodać część jajka (1/2 jajka), połowę kaszy jaglanej, przyprawy: oregano, czosnek,pieprz, pokrojoną cebulkę,
wypełnić dno i boki foremek powstałą masą włożyć do piekarnika na 200 stopni na 20 minut
pozostałe jajka rozbełtać, dodać przyprawy i dowolne warzywa, w moim przypadku była to papryka i zielona cebulka, dodać też pozostałą część kaszy jaglanej
wyjmujemy foremki, do powstałych babeczek wlewamy masę, na wierzchu posypując startym żółtym serem i wkładamy ponownie na ok. 15 minut do piekarnika smacznego