Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113066
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
kalafior zetrzeć na tarce, posolić i wstawić do mikrofali na 5 minut po przestygnięciu odcisnąć przez ściereczkę nadmiar wody, dodać część jajka (1/2 jajka), połowę kaszy jaglanej, przyprawy: oregano, czosnek,pieprz, pokrojoną cebulkę,
wypełnić dno i boki foremek powstałą masą włożyć do piekarnika na 200 stopni na 20 minut
pozostałe jajka rozbełtać, dodać przyprawy i dowolne warzywa, w moim przypadku była to papryka i zielona cebulka, dodać też pozostałą część kaszy jaglanej
wyjmujemy foremki, do powstałych babeczek wlewamy masę, na wierzchu posypując startym żółtym serem i wkładamy ponownie na ok. 15 minut do piekarnika smacznego