Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 136
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20732
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 27512
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1082
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4414
Składniki
Ugotować kaszę jaglaną zgodnie z przepisem na opakowaniu.
kalafior zetrzeć na tarce, posolić i wstawić do mikrofali na 5 minut po przestygnięciu odcisnąć przez ściereczkę nadmiar wody, dodać część jajka (1/2 jajka), połowę kaszy jaglanej, przyprawy: oregano, czosnek,pieprz, pokrojoną cebulkę,
wypełnić dno i boki foremek powstałą masą włożyć do piekarnika na 200 stopni na 20 minut
pozostałe jajka rozbełtać, dodać przyprawy i dowolne warzywa, w moim przypadku była to papryka i zielona cebulka, dodać też pozostałą część kaszy jaglanej
wyjmujemy foremki, do powstałych babeczek wlewamy masę, na wierzchu posypując startym żółtym serem i wkładamy ponownie na ok. 15 minut do piekarnika smacznego