Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z szynką, serem i szczypiorkiem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 792
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2821
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 20 min, PIECZENIE 25-30 min, porcja: 370-390 kcal, CENA: 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, podsmaż i ostudź. Masło stop, odstaw do ostygnięcia. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, szynkę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj starty żółty ser, szynkę, cebulę i szczypiorek.
W oddzielnej misce zmieszaj mleko z jajkami i dodaj do miski z pozostałymi składnikami wraz z rozpuszczonym masłem. Wszystko wymieszaj.
Przygotowaną masę nałóż do wysmarowanych masłem i oprószonych mąką foremek do 3/4 wysokości. Piecz około 25-30 minut, aż wbijany w babeczkę patyczek (np. wykałaczka) będzie suchy i czysty.Źródło: Świat kobiety