Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Babeczki z szynką, serem i szczypiorkiem"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2330
Polecam.
Odsłon: 107
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 73
Sznycle krakowskie to ciekawa odmiana klasycznych mielonych, z dodatkiem mięs...
Odsłon: 2330
Polecam.
Odsłon: 107
Składniki
3-4 PORCJE (12 szt.) 20 min, PIECZENIE 25-30 min, porcja: 370-390 kcal, CENA: 5 zł
Rozgrzej piekarnik do temp. 180 st. C. Cebulę posiekaj w drobną kostkę, podsmaż i ostudź. Masło stop, odstaw do ostygnięcia. Żółty ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach, szynkę pokrój w drobną kostkę, szczypiorek posiekaj.
Do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj starty żółty ser, szynkę, cebulę i szczypiorek.
W oddzielnej misce zmieszaj mleko z jajkami i dodaj do miski z pozostałymi składnikami wraz z rozpuszczonym masłem. Wszystko wymieszaj.
Przygotowaną masę nałóż do wysmarowanych masłem i oprószonych mąką foremek do 3/4 wysokości. Piecz około 25-30 minut, aż wbijany w babeczkę patyczek (np. wykałaczka) będzie suchy i czysty.Źródło: Świat kobiety