Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka biłgorajska z kaszą"
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 166
Składniki
Ugotuj ziemniaki, utłucz razem z wodą, w której się gotowały. Wsyp kaszę i odstaw na pół godziny.
Dodaj pokruszony ser, stopioną słoninę, śmietanę, jajka. Masę przypraw. Formę posmaruj smalcem, włóż masę. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C. Podaj ze śmietaną, jogurtem.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Takie jest życie