Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka biłgorajska z kaszą"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 191
Składniki
Ugotuj ziemniaki, utłucz razem z wodą, w której się gotowały. Wsyp kaszę i odstaw na pół godziny.
Dodaj pokruszony ser, stopioną słoninę, śmietanę, jajka. Masę przypraw. Formę posmaruj smalcem, włóż masę. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C. Podaj ze śmietaną, jogurtem.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Takie jest życie