Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka biłgorajska z kaszą"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1278
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13735
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7948
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1278
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13735
Składniki
Ugotuj ziemniaki, utłucz razem z wodą, w której się gotowały. Wsyp kaszę i odstaw na pół godziny.
Dodaj pokruszony ser, stopioną słoninę, śmietanę, jajka. Masę przypraw. Formę posmaruj smalcem, włóż masę. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C. Podaj ze śmietaną, jogurtem.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Takie jest życie