Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Babka biłgorajska z kaszą"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1552
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1308
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1377
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1268
Składniki
Ugotuj ziemniaki, utłucz razem z wodą, w której się gotowały. Wsyp kaszę i odstaw na pół godziny.
Dodaj pokruszony ser, stopioną słoninę, śmietanę, jajka. Masę przypraw. Formę posmaruj smalcem, włóż masę. Piecz 1,5 godz. w temp. 180°C. Podaj ze śmietaną, jogurtem.
<strong>Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>Źródło: Takie jest życie