Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1382
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34170
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1382
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113609
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku 2 minuty krócej niż zaleca producent.
Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Poczekaj, aż puszczą sok, po czym go odlej.
Dodaj warzywa do przestudzonego ryżu. Połącz całość z odrobiną soli i pieprzu. Dosyp po pół łyżeczki curry i kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Przełóż ją do foremki, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.
Czas: 60 min, 1 porcja = 190 kcal.Źródło: Kurier TV