Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1972
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1650
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2681
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1972
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1650
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2681
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku 2 minuty krócej niż zaleca producent.
Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Poczekaj, aż puszczą sok, po czym go odlej.
Dodaj warzywa do przestudzonego ryżu. Połącz całość z odrobiną soli i pieprzu. Dosyp po pół łyżeczki curry i kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Przełóż ją do foremki, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.
Czas: 60 min, 1 porcja = 190 kcal.Źródło: Kurier TV