Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 428
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 64
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 40
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 428
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 129
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 44
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 64
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 40
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 65
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku 2 minuty krócej niż zaleca producent.
Marchew i cukinię zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Poczekaj, aż puszczą sok, po czym go odlej.
Dodaj warzywa do przestudzonego ryżu. Połącz całość z odrobiną soli i pieprzu. Dosyp po pół łyżeczki curry i kurkumy.
Masę dokładnie wymieszaj z roztrzepanymi jajkami. Przełóż ją do foremki, a następnie wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. pół godziny.
Czas: 60 min, 1 porcja = 190 kcal.Źródło: Kurier TV